Beaphar

Voeding

Vogels in de natuur beschikken over veel verschillende voedingsbronnen zoals noten, bessen, zaden, granen, fruit en soms zelfs dierlijke eiwitten. Voor vogels die als huisdier worden gehouden is het dus belangrijk gevarieerde voeding te geven. “Verkeerde voeding” kan namelijk verstoord gedrag veroorzaken.

Voedingsdeficiëntie is een verschijnsel waarbij het dier een tekort heeft aan bepaalde voedingsstoffen. Als een voer te eenzijdig is neemt de vogel te weinig essentiële voedingsstoffen op. Er kunnen bijvoorbeeld heel veel zonnepitten in een bepaald voer zitten. Omdat sommige vogels deze erg lekker vinden, zullen ze deze als eerste eruit pikken, met als gevolg dat hij ze de rest van het voer niet of minder opnemen. Een juiste balans tussen de verschillende ingrediënten is dus van groot belang.

XtraVital

Beaphar heeft complete voeders voor vogels onder de merknaam XtraVital in het assortiment. Deze complete voeders zijn een combinatie van eivoer, een aanvullend voer en een zaadmengsel. Het voordeel van het kopen van een compleet voer is dat het zaadmengsel en aanvullend voer heel precies op elkaar afgestemd zijn.

XtraVital vogelvoeders zijn compleet en uitgebalanceerd. Ieder voer is afgestemd op de natuurlijke voedingsbehoefte van de specifieke soort. XtraVital bestaat uit beduidend meer soorten zaden dan gewone zaadmengsels. Gewone zaadmengsels bevatten gemiddeld 6 soorten zaden. XtraVital Super Premium vogelvoer bevat maar liefst 15 tot 30 verschillende soorten zaden en voorziet op deze manier in de natuurlijke behoefte van uw vogel.

De gebruikte mineralen in XtraVital vogelvoeders zijn gecheleerd. Dat wil zeggen dat de mineralen omhuld zijn met een laagje van aminozuren. Hierdoor worden de mineralen beter opgenomen in het lichaam van de vogel en verstoren ze elkaars opname niet. Verstoring van de mineraalopname kan bijvoorbeeld bloedarmoede tot gevolg hebben. Voor een betere acceptatie van het voer is er honing toegevoegd, want daar zijn vogels dol op. Het voer bevat Echinacea, dat de weerstand bevordert. Vogels vinden XtraVital zo lekker dat ze hun hele voerbakje leeg zullen eten.

XtraVital vogelvoer is verrijkt met Echinacea; een homeopatisch product, afkomstig van de plant Echinacea Purpurea. Onderzoek heeft aangetoond dat Echinacea de weerstand bevordert. Ook is het bereid met zuivere bloemenhoning voor een heerlijke geur en smaak. De acceptatie is hierdoor uitstekend. Uw vogel zal werkelijk dol zijn op XtraVital. Het omschakelen naar XtraVital zal in de meeste gevallen dan ook zonder problemen verlopen.  

XtraVital vogelvoer is er voor kanariesparkietengrote parkietentropische vogels en papegaaien.  

 

Care+

Care+ Vogelvoeding is een volledige super premium voeding op biologische basis (voorheen Ecobird). Het bijzondere aan deze voeding is, dat de vitaminen en mineralen aanwezig zijn in hun natuurlijke vorm. Dit gebeurt door het gebruik van groenten, vruchten en kruiden die van  nature veel van deze essentiële voedingsstoffen bevatten. De pellets worden niet verhit waardoor vrijwel alle voedingselementen in het product bewaard blijven. 95% van de gebruikte ingrediënten zijn biologisch gecertificeerd. In de biologische landbouw, waar geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, moeten planten zo gezond mogelijk zijn. Deze teelt geeft een hogere voedingswaarde en zorgt voor natuurlijke bouwstenen voor het  vogellichaam. In Care+ worden daarom veel biologische groenten verwerkt. Om de voedingswaarde te behouden, worden de pellets onder  beschermende atmosfeer verpakt. Care+ bevat geen conserveringsmiddelen.

Care+ bevat veel verschillende natuurlijke en onbehandelde grondstoffen,met ieder een aantal specifieke eigenschappen. Door deze te combineren ontstaat er een verantwoorde voeding. Voorbeelden van gebruikte ingrediënten zijn: 

- Wortel: rijk aan o.a. vitamine B, C en ijzer, waarbij vitamine C de opname van ijzer in het lichaam bevordert; belangrijk voor bloedvaten, weerstand en botten.

- Spinazie: onder andere bron van bètacaroteen, dat wordt omgezet in vitamine A, belangrijk voor een gezond verenkleed. 

- Broccoli: rijk aan vitamine C en calcium en bevat natuurlijke anti-oxidanten. Deze laatste beschermen lichaamscellen tegen beschadigingen.  

- Citrusschil: bevat bioflavonoïden. Deze natuurlijke stoffen bevorderen de opname van vitamine C in het lichaam en dragen hierdoor bij aan gezond collageen (bindweefsel) tussen de lichaamscellen.

- Oregano: is desinfecterend

- Rozenbottel: bron van vitamine C

- Maïskiemen: boordevol vitamine E, een krachtige anti-oxidant, die celveroudering tegengaat.

- Tarwe: bevat veel koolhydraten voor de energievoorziening en is rijk aan B-Vitaminen, belangrijk voor stofwisselling en bevedering.

- Brandnetel: geeft een voor vogels onweerstaanbaar lekkere smaak.

- Paardebloem: bevat voor de spijsvertering belangrijke elementen en is belangrijk voor de kleuring van de veren.

- Peulvruchten: erwten zijn een bron van eiwit en bevatten ook foliumzuur wat belangrijk is voor de groei van de veren. Soja bevat onder andere het vetzuur lechitine, essentieel voor de celmembramen in het vogellichaam. 

- Rozemarijn: stimuleert onder andere de bloedcirculatie.

Naast de hierboven genoemde grondstoffen bevat Care+ Vogelvoeding nog veel meer gecertificeerd biologisch geteelde ingrediënten zoals gerst, lupine, maïsglutenmeel, luzerne, gepelde zonnebloempitten, kaneel, laurier, boerenkool, enz.

Care+ vogelvoeding is er in de varianten: Grijze RoodstaartPapegaaien en KaketoesPapegaaien en Kaketoes High EnergyGrote en Middelgrote ParkietenKleine Parkiet.